Astoria CasaVittorino

Alcool 0.115
Capacitate 0.75
Tara Italia
Soi Glera
Regiune Valdobbiadene
Crama Astoria
Tip PROSECCO - Brut
Temperatura de servire 6 – 9°C
94 Lei
Pentru acest Cuvée sunt selectați și culeşi cei mai buni struguri, recoltaţi manual în coşuri, în luna septembrie, când sunt deplin copţi; după care boabele sunt desfăcute de pe ciorchine şi urmează fermentarea lor la 8-10 °C pentru câteva ore (crio-macerare) direct în presă, în mediu fără oxigen. Urmează strivirea slabă a strugurilor şi decantarea statică a mustului. Fermentarea primară are loc la 16 °C cu drojdii selecţionate autohtone, în recipiente de inox. Vinul nou, astfel obţinut, este curăţat de drojdia groasă şi apoi este păstrat cu resturi de zahăr şi drojdii nobile pentru 2-3 săptămâni; după ce se limpezeşte, este turnat în autoclave unde are loc transformarea în spumant la 16-18 °C, timp de 20-25 de zile, după care urmează un alt proces de rafinare a drojdiilor pentru alte câteva zile. Îmbutelierea şi odihnirea în sticlă pentru cel puţin 1-2 luni închid ciclul de producere a vinului.
peste la gratar, creveti, carpacio de caracatita
Trebuie să fiţi autentificat pentru a putea adaugă comentarii. Autentificare