Astoria Arzana Cartizze

Alcool 0.115
Capacitate 0.75
Tara Italia
Soi Glera
Regiune Valdobbiadene
Crama Astoria
Tip PROSECCO - Brut
Temperatura de servire 6 – 9°C
189 Lei

Strugurii sunt recoltati manual in lunile septembrie/octombrie, cand au atins echilibrul din punct de vedere chimic si organoleptic, dupa care urmeaza strivirea lor slaba si decantarea statica a mustului. Fermentarea primara are loc la 18-19 °C cu drojdii selectionate, in recipiente de inox, iar dupa ce se limpezeste este transferat in autoclave pentru a deveni spumant. Acest proces dureaza 20-25 de zile, apoi vinul este lasat pe drojdii timp de alte 10 zile. Dupa imbuteliere, vinul este lasat sa se odihneasca in sticla pentru 4-6 saptamani, inainte de a fi comercializat.


tartar de somon, stridii, fructe de mare
Trebuie să fiţi autentificat pentru a putea adaugă comentarii. Autentificare